Adequació de la ingesta d’energia i macronutrients i disponibilitat energètica en adolescents que practiquen gimnàstica artística masculina d’alt rendiment: estudi de prevalença
Autor/a
Otros/as autores/as
Fecha de publicación
2025-05Resumen
L’objectiu d’aquest estudi és descriure la ingesta alimentària i avaluar l’adequació energètica i de macronutrients, així com determinar la disponibilitat energètica en adolescents de 12 a 18 anys que practiquen gimnàstica artística masculina d’alt rendiment. Es tracta d’un estudi de prevalença que es realitzarà durant les concentracions de tecnificació organitzades per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, en el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès. Es recolliran mesures antropomètriques, de composició corporal, dades sobre la despesa energètica de l’exercici estimat mitjançant els MET i hores d’entrenament diàries de 40 participants, i es recollirà les dades d'un registre auto informat de la ingesta alimentària durant set dies. Amb aquestes dades es calcularà l’adequació energètica, de macronutrients i la disponibilitat energètica. Els resultats obtinguts permetran identificar la prevalença d’una baixa disponibilitat energètica i una ingesta inadequada de macronutrients. Aquest estudi proporcionarà informació rellevant per a professionals de la salut esportiva per valorar i millorar la ingesta alimentaria, amb l’objectiu d’optimitzar el rendiment d’aquests esportistes i reduir el risc de lesions o afectacions associades a una ingesta alimentaria inadequada.
The aim of this study is to describe dietary intake and assess the adequacy of energy and macronutrient intake, as well as to determine energy availability in high-performance male artistic gymnasts aged between 12 to 18 years old. This is a prevalence study that will be conducted during training camps organized by the “Real Federacion Española de Gimnasia” at the “Centre d’Alt Rendiment” in Sant Cugat del Vallès. Anthropometric and body composition measurements will be collected, along with data on exercise energy expenditure estimated using METs and daily training hours for 40 participants. Additionally, a seven-day self-reported food intake record will be collected. Based on these data, energy adequacy, macronutrient intake, and energy availability will be calculated. The results will help identify the prevalence of low energy availability and inadequate macronutrient intake. This study will provide relevant information for sports health professionals to assess and improve dietary intake, with the aim 3 of optimizing athletic performance and reducing the risk of injuries or health issues associated with inadequate dietary intake.
Tipo de documento
Proyecto / Trabajo fin de carrera o de grado
Versión del documento
Versión publicada
Lengua
Catalán
Palabras clave
Páginas
44 p.
Publicado por
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Nota
Curs 2024-2025
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/