Màquina de pasteurització i quallat per l’elaboració de formatge
Visualitza/Obre
Autor/a
Altres autors/es
Data de publicació
2015-06Resum
Aquest treball final de grau consisteix en el disseny d’un prototip d’una part del
procés d’una petita formatgeria, concretament la part de pasteurització de la llet
per reduir els agents patògens i, el del quallat per tal de transformar la llet en un
gra uniforme que serveixi per elaborar el formatge.
Per aconseguir tant la pasteurització de la llet com la del quallat, es necessita
treballar la llet a diferents temperatures i tractar-la correctament. Un bon
disseny de les lires de tall ajudarà a aconseguir el quall amb un gra el màxim
d’uniforme i de la mida desitjada.
L’objectiu és dissenyar un màquina on hi podem realitzar els dos processos,
així podem aprofitar els elements mecànics i electromecànics en una sola
màquina i reduir costos. La forma del disseny del dipòsit en doble zero i la
circulació de l’aigua en doble camisa regulat per un grup tèrmic, està pensat
per aconseguir un bon producte final i una bona eficiència energètica.
Una de les conclusions que he arribat amb aquest treball, és que abans de
començar a fer qualsevol màquina has de saber molt bé amb quin producte has
de treballar i com es comporta, seguit d’una bona investigació de camp. Així es
pot aconseguir un bon disseny amb molt bons resultats.
The final degree project is to design a prototype as part a small part of the
process of a cheese dairy; specifically the pasteurization of milk to reduce
pathogens and the coagulation so that the milk is transformed into a uniform
grain that serves in the making of cheese.
To achieve both the pasteurization of milk and also the coagulation of the curds,
working at different temperatures is needed as well as correct treatment of the
cheeses and a well-designed rotating mixer to aid in obtaining maximum
uniformity of the grain and the desired size.
The aim is to design a machine where both processes can be carried out,
thereby being able to take advantage of mechanical and electromechanical
elements in one machine to reduce costs. The shape of the design of the vat in
a Double zero design and the circulation of the water in double jacketed gaskets
regulated by heat treatment has been thought of in order to obtain a good final
product as well as efficient energy use.
One of the conclusions I have reached is that before the construction of any
machine, knowledge about the product you are working with and its behaviour
is needed, followed by thorough fieldwork research. This is how a well designed
machine which achieves very good results can be obtained.
Tipus de document
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Llengua
Català
Paraules clau
Llet -- Pasteurització
Formatge
Màquines -- Disseny i construcció
Pàgines
122 p.
Nota
Curs 2014-2015
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
Drets
Tots els drets reservats