Visualitzant Grau en Nutrició Humana i Dietètica per data de publicació
Ara mostrant els elements 1-20 de 28
-
Baby-led weaning: una mirada cap el futur del tractament de la obesitat infantil
(2016-05)El Baby-led weaning (BLW) és un mètode alternatiu per introduir l’alimentació complementària. Sembla ser que té un impacte important sobre el patró alimentari infantil, fa que els nens/es desenvolupin ... -
Estudi sobre els trastorns de la conducta alimentària (TCA) en la població que viu a la Residència Universitària de Vic (RUVIC)
(2016-05)Introducció: La població universitària i, especialment la que viu en una residència universitària, representa un col•lectiu particularment vulnerable des del punt de vista nutricional i en relació al ... -
Tuveca: menja fàcil, menja sa, menja vegà
(2020)Els darrers anys estem vivint una revolució social on ens trobem amb una societat que cada cop és més conscient de la rellevància de la seva alimentació i l’impacte que té sobre la salut. S’estan ... -
Revisió bibliogràfica sistematitzada dels suplements nutricionals usats com a ajudes ergogèniques en futbolistes
(2020-05)S’ha dut a terme una revisió bibliogràfica sistematitzada dels estudis que valoren la ingesta de creatina, cafeïna, β-alanina, bicarbonat, nitrats o glicerol, en el rendiment de futbolistes, per tal de ... -
Efectes dels fàrmacs sobre l'estat nutricional i l'impacte sobre la cicatrització en úlceres vasculars
(2020-05)Introducció: Les úlceres vasculars són un greu problema per a la salut pública, i es desenvolupen en major freqüència en pacients de més de 65 anys. Aquestes poden tornar-se cròniques si el procés de ... -
Utilització de la ressonància magnètica funcional en l'estudi del sistema de recompensa de la ingesta en població obesa
(2020-05)Objectiu: L’obesitat ha esdevingut un problema mundial de salut. L’objectiu d’aquest treball és estudiar la possible disfunció del sistema de recompensa cerebral de les persones amb sobrepès i obesitat ... -
El plat de l'atleta mediterrani: adaptació del plat de l'atleta a la dieta mediterrània
(2020-05-22)La Dieta Mediterrània (DM) està definida per patrons alimentaris saludables i sostenibles, per un estil de vida actiu/social i ha estat associada a múltiples beneficis per a la salut. El Plat de l’Atleta ... -
Nutribètics. Corre, menja i dirigeix amb salut
(2021)Nutribètics és un projecte que neix per tractar de manera especialitzada persones amb diabetis tipus 1 que volen practicar esport per afició-professió o perquè el volen integrar en les seves vides ... -
Intervenció nutricional amb efectes epigenètics per aturar o reduir la progressió de la simptomatologia i fisiopatologia de la malaltia de l'Alzheimer
(2021-05)La malaltia de l’Alzheimer (MA) és una de les malalties neurodegeneratives més comunes que té com a resultat un dany progressiu i la mort de les neurones. És un dels trastorns heterogenis i complexos ... -
Selectivitat alimentària en infants amb trastorns de l'espectre autista: una revisió sistematitzada
(2021-05)Objectiu: L’objectiu principal d’aquest estudi és conèixer, a través de la revisió de literatura existent, quin impacte té la selectivitat alimentària en la salut dels infants amb Trastorns de l’Espectre ... -
Cuidado nutricional en poblaciones vulneradas, transgénero. Una revisión sistematizada
(2021-05)Las personas transgéro presentan necesidades específicas para la atención nutricional por su entorno social, su conducta, la marginalidad, la violencia a la están expuestas y los tratamientos de ... -
Effects of probiotic consumption on the immune system of athletes
(2021-05-21)In recent years, probiotics have aroused the interest of athletes, because of them beneficial effects on the immune system. Athletes are a group of population exposed to a lot of stress and prone to ... -
Disseny d’un programa d’educació alimentaria a alumnes de sisè curs d’educació primaria de quatre escoles de Palamós
(2022-04)El patró de dieta mediterrània està essent abandonat pels més joves en detriment d’una alimentació caracteritzada per la presència d'aliments processats, amb grans quantitats d’olis refinats, sucres, ... -
Importancia de la nutrición en la composición de la microbiota intestinal y en la función del sistema inmunitario en la primera infancia: Una revisión sistematizada
(2022-05)Objetivo: El objetivo principal de este estudio es conocer si la alteración de la microbiota intestinal en la primera infancia es un factor de riesgo para el desarrollo de problemas de salud relacionados ... -
El paper de l'alimentació i la microbiota intestinal de la dona gestant en la salut de la descendència durant els primers anys de vida.
(2022-05)La microbiota intestinal té un paper clau en el manteniment de la salut i en l'etologia de múltiples patologies. Al mateix temps l'alimentació afecta directament en la composició de la microbiota. En ... -
Dieta vegetariana en la infància i obesitat infantil: una revisió sistematitzada
(2022-05-20)L’obesitat infantil és un problema de salut pública que afecta a nivell mundial, i que comporta diferents patologies associades, motiu pel qual és necessari buscar estratègies de prevenció, essent una ... -
Disseny d’un programa d’educació alimentària com a part del tractament per persones adultes amb trastorn per afartament i sobrepès o obesitat: assaig controlat aleatoritzat
(2022-05-20)El present estudi tracta de comprovar si un tractament multidisciplinari compost per una teràpia psicològica, la utilitzada habitualment, i un programa d’educació alimentaria, és eficaç per combatre ... -
Intervención nutricional con omega-3 en la modulación epigenética del BDNF en adultos obesos
(2022-06)La etiología de la obesidad es multifactorial y heterogénea con una importante contribución de los factores genéticos y epigenéticos. En la mayoría de los casos la acumulación de grasa corporal se ... -
Avaluació de les necessitats d'actualització d'una guia poblacional sobre alimentació en la primera infància
(2022-06-07)L’alimentació saludable en la primera infància és clau en l’assoliment d’hàbits promotors de salut. Amb l’objectiu d’oferir consell alimentari a professionals i població general, l’Agència de Salut ... -
La intervenció nutricional i cronobiològica en l'Atenció Primària per a l'abordatge grupal multidisciplinar de la fibromiàlgia i fatiga crònica: projecte SINCRONITZA +
(2023-01-30)La fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica es consideren síndromes de sensibilització central, que cursen amb dolor crònic, fatiga i insomni, afectant seriosament la qualitat de vida de les ...