L’Aprenentatge cooperatiu aplicat a l'ensenyament de la llengua castellana : una proposta d’innovació didàctica per a Cicle Superior d’Educació Primària amb l’objectiu de millorar la cohesió del grup i l’aprenentatge del castellà
Autor/a
Otros/as autores/as
Fecha de publicación
2016-05Resumen
El present treball consisteix en la creació d’una proposta d’innovació didàctica per a cicle superior d’educació primària, basada en l’aplicació dels principis del treball cooperatiu amb l’objectiu, de millorar la cohesió del grup i la didàctica de la llengua castellana. A partir del projecte Rutas por Osona, es treballa la llengua castellana com a L2, des d’un enfocament comunicatiu, en un context on aquesta llengua té un pes poc ambiental. Amb la creació d’aquesta proposta es pretén atendre les necessitats dels infants dins l’aula, cohesionar el grup classe a partir de les dinàmiques de cohesió implícites en el treball cooperatiu i promoure un nou enfocament de la didàctica de la llengua castellana, per millorar-ne el procés d’ensenyament i aprenentatge a partir del seguit de tècniques i estratègies de l’aprenentatge cooperatiu. Amb els instruments de recollida de dades aplicats a l’inici i al final, s’ha pogut evidenciar una millor atenció a les necessitats, una cohesió de grup més elevada i un bon progrés en la llengua castellana a partir de l’enfocament comunicatiu i l’aprenentatge cooperatiu.
Innovation in language education is the basis of this pedagogical project, which is targeted to third cycle of Primary school. It is based on cooperative learning, in order to improve the group cohesion and the learning of the Spanish language both. The starting point is the project called “Rutas por Osona”, where the language is improved by focusing on communicative learning, within an educational context where Spanish is little used and promoting innovation in the classroom. We want to attend the necessities of the kids inside the classroom and develop different activities related to achieve good group dynamics. This will be done by using cooperative learning and all its techniques and strategies involved. In this way we want to promote a new way to focus on the Spanish language learning. The evaluation is also the key. Using instruments of data collection, in the beginning and at the end, we have seen a better learning based on kids’ necessities, a greater group cohesion and an improved and faster learning.
Tipo de documento
Proyecto / Trabajo fin de carrera o de grado
Lengua
Catalán
Palabras clave
Educació inclusiva
Llenguatge i llengües -- Ensenyament
Páginas
97 p.
Nota
Curs 2015-2016
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Derechos
Tots els drets reservats