Influència de les pauses actives sobre el comportament i el nivell d'atenció en els alumnes de 3r d’ESO
Author
Other authors
Publication date
2017-06-09Abstract
Introducció i objectius: l’objectiu del present estudi és determinar si les pauses actives entre classes influeixen sobre el comportament i el nivell d’atenció en els alumnes de 3r d’ESO i conèixer si aquestes pauses afecten sobre l’estat d’ànim i estil de vida dels alumnes.
Metodologia: és un estudi d’investigació pre-post que s’aplicarà a 53 alumnes de 3r d’ESO de l’escola Vedruna de Malgrat de Mar. Hi haurà un grup control i un grup d’intervenció i en acabar la intervenció es compararan els resultats. S’analitza el comportament a l’aula, el nivell d’atenció a l’aula i l’estil de vida i estat d’ànim dels alumnes, utilitzant diferents instruments de mesura.
Resultats: el grup d’intervenció, tot i fer més interrupcions, al llarg del període, van disminuint el nombre d’interrupcions a l’aula, també han disminuït el nombre d’expulsions de l’aula i el nombre d’alumnes expulsats. En canvi el grup control va incrementant el nombre d’interrupcions cada setmana i va mantenint el nombre d’expulsions tot i disminuir el nombre d’alumnes expulsats. Pel que fa al nivell d’atenció, els dos grups en la prova post augmenten la mitjana d’encerts, d’errors i la diferència entre aquests dos valors, i redueixen el seu ICI. En general, en l’anàlisi post el grup d’intervenció obté uns resultats més homogenis, en canvi el grup control obté més varietat de resultats, es pot observar un grup més dispers a diferència del grup d’intervenció. Respecte a l’estat d’ànim i estil de vida no hi ha massa diferències entre el pre i el post i entre els dos grups.
Conclusions: les pauses actives han servit per reduir el nombre d’interrupcions i el nombre d’expulsions fora de l’aula, homogeneïtzar el grup d’intervenció, incrementar la seva capacitat visioperceptiva i atencional. També ha augmentat el perfil de rendiment normal dels alumnes i ha disminuït el control de la impulsivitat. Per últim, en l’estil de vida i estat d’ànim dels alumnes no s’han observat diferències una vegada finalitzades les pauses actives.
Document Type
Master's final project
Document version
Director/a: Xantal Borrás Boix
Language
Catalan
Keywords
Adolescents -- Psicologia
Alumnes d'ensenyament secundari -- Actituds
Pages
55 p.
Note
Curs 2016-2017
This item appears in the following Collection(s)
Rights
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/