Efectivitat d'un programa de rehabilitació respiratòria en pacients obesos sedentaris amb Síndrome d'Apnea-Hipoapnea Obstructiva del Son
Visualitza/Obre
Autor/a
Altres autors/es
Data de publicació
2020-09-25Resum
La Síndrome d’Apnea Obstructiva del Son (SAOS) constitueix una de les malalties respiratòries cròniques de major rellevància donada la seva elevada prevalença entre la població adulta general i les seves conseqüències clíniques i el seu desenvolupament està directament relacionat amb l'obesitat.
Les persones que pateixen SAOS, habitualment, són molt poc actives físicament per l’obesitat que presenten i les complicacions respiratòries que se’n deriven.
L'objectiu de l'estudi va ser analitzar l'efectivitat d'un programa de rehabilitació respiratòria en pacients obesos sedentaris amb SAOS en el que es va incloure la realització d'exercici físic terapèutic. Els resultats obtinguts indiquen que la combinació del tractament mèdic dels pacients durant un mínim de 6 mesos juntament amb la realització del programa de rehabilitació respiratòria proposat, genera una tendència a la millora clínica d'aquests, augmentant la seva qualitat de vida, però sense cap tipus de canvi en el seu comportament sedentari.
Tipus de document
Tesi
Llengua
Català
Paraules clau
Síndrome d'Apnea Obstructiva del Son
Obesitat
Rehabilitació respiratòria
Exercici
Qualitat de vida
Pàgines
175 p.
Publicat per
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Nota
Programa de Doctorat: Cures Integrals i Serveis de Salut
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- Tesis doctorals [286]
Drets
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca