El plat de l'atleta mediterrani: adaptació del plat de l'atleta a la dieta mediterrània
Autor/a
Otros/as autores/as
Fecha de publicación
2020-05-22Resumen
La Dieta Mediterrània (DM) està definida per patrons alimentaris saludables i sostenibles, per un estil de vida actiu/social i ha estat associada a múltiples beneficis per a la salut. El Plat de l’Atleta (AP) és una eina d’educació nutricional dirigida a la població esportista amb l’objectiu d’adaptar la ingesta al volum i intensitat dels entrenaments. L’objectiu d’aquest projecte és adaptar l’AP al patró alimentari de la regió del Mediterrani, específicament d’Espanya i Andorra.
Per a desenvolupar el Plat de l’Atleta Mediterrani (PAM) s’han seguit els passos: 1) recerca bibliogràfica del patró alimentari mediterrani, de nutrició esportiva i d’eines d’educació nutricional; 2) desenvolupament d’una proposta del PAM i 3) Consulta externa amb 9 experts. Un cop feta la consulta externa es pot concloure que: El PAM és una eina d’utilitat per als atletes com a eina d’educació nutricional; el PAM té un disseny de fàcil comprensió i l’adaptació dels noms i el grafisme en fan una eina molt visual i de fàcil utilització; la representació dels grups d’aliments s’adequa a les característiques de la regió d’Espanya i Andorra. La recerca futura hauria de considerar sotmetre el PAM a un procés de validació amb experts de la regió mediterrània i en atletes.
Tipo de documento
Proyecto / Trabajo fin de carrera o de grado
Lengua
Catalán
Palabras clave
Dieta mediterrània
Esportistes -- Alimentació
Páginas
63 p.
Nota
Curs 2019-2020
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Derechos
Tots els drets reservats