L’experiència de l’escola en temps de la pedagogia intuïtiva a Espanya
Autor/a
Otros/as autores/as
Fecha de publicación
2018ISSN
0214-7351
2014-7627
Resumen
En aquest article es presenta una revisió sobre els usos dels objectes educatius, especialment de la utilització dels materials intuïtius en els diferents centres educatius entre 1900 i 1940, període en el que el mètode intuïtiu va tenir una gran implantació a les escoles espanyoles. Per a dur a terme aquesta revisió, s’han analitzat diversos tipus de fonts visuals, concretament fotografies d’escoles, dibuixos realitzats per infants i films propagandístics i s’han tingut en compte els tipus d’objectes que apareixen representats en les diferents fonts estudiades, com estan distribuïts els materials i quin tipus d’ús se’n feia. Així mateix, s’ha buscat en la normativa diversos aspectes, en particular, dictàmens i ordres de compres cursades pel govern espanyol, que mostren fins a quin punt, des de l’administració, es va voler donar la imatge que s’estava dotant als centres de materials considerats innovadors.
Tipo de documento
Artículo
Lengua
Catalán
Palabras clave
Pedagogia
Museus
Material didàctic
Fotografia documental
Páginas
25 p.
Publicado por
Universitat de Barcelona
Citación
Padrós-Tuneu, N. (2018). L’experiència de l’escola en temps de la pedagogia intuïtiva a Espanya. Temps d’Educació, 55, p. 71-95.
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
- Articles [1389]
Derechos
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.ca