Influència de dos programes d'entrenament amb relació a les manifestacions de la força a les extremitats inferiors i la qualitat de vida d'un col·lectiu de persones grans
Author
Other authors
Publication date
2013Abstract
La societat està envellint de forma progressiva i previsible. Aquest fenomen ens dirigeix cap a noves estructures demogràfiques amb un nombre elevat d’ancians. Les polítiques sociosanitàries de la majoria de països davant d’aquest fet veuen la necessitat de donar “salut” a aquests tram de la vida. En concret el Pla de Salut de Catalunya 2011-2015 té com a objectiu per a l’any 2020, augmentar en un 5% l’esperança de vida lliure d’incapacitat.
En aquest context s’emmarca aquesta Tesi Doctoral, que pretén comparar dos programes d’entrenament de força a les extremitats inferiors, per investigar quin implica més guany de força i la transferència que aquests possibles canvis comporten amb relació a altres aspectes de la qualitat de vida relacionada amb la salut, com els símptomes depressius, la percepció de la qualitat de vida o les caigudes.
Per esbrinar aquests canvis i relacions comptarem amb tres grups d’estudi, un grup que treballarà amb vibracions de cos sencer, un grup que treballarà amb resistències i un grup control.
L’objectiu final d’aquesta tesi doctoral, és el de transferir els coneixements resultants en forma de continguts, que puguin ser utilitzats en altres programes d’activitat física en gent gran. Es busca un equilibri entre la investigació i l’aplicació, recolzada per les necessitats actuals de la població.
Document Type
Thesis
Language
Catalan
Keywords
Persones grans -- Salut i higiene
Envelliment
Exercici
Extremitats inferiors
Persones grans -- Qualitat de vida
Pages
370 p.
Publisher
Universitat de Vic
This item appears in the following Collection(s)
- Tesis doctorals [286]
Rights
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/