Impacte d'un programa HIIT de 4 setmanes de duració per disminuir el percentatge de greix corporal en dones actives amb sobrepès lleuger de 28 a 32 anys
Author
Other authors
Publication date
2015-05Abstract
Objectiu: aquest estudi pretén identificar l’impacte que té un programa d’Entrenament
Intervàlic d’Alta Intensitat (HIIT) de 4 setmanes de duració en la reducció del greix
corporal. Mostra: 4 dones residents a Catalunya, físicament actives (categoria II IPAQ)
de 30,08 ± 2,10 anys d’edat i un Índex de Massa Corporal (IMC) de 25,15 ± 0,45.
Metodologia: S’utilitza una investigació del tipus quasi experimental (Thomas [et al.],
2007), en la qual en una mateixa mostra es fa una avaluació inicial de les variables, hi
ha una fase d’observació de la rutina d’exercici habitual de la mostra (4 setmanes), es
realitza un altre avaluació prèvia al programa HIIT i finalment es realitza una última
avaluació de variables posterior al HIIT. Variables: pes corporal (Kg), l’IMC i la
composició corporal (massa grassa, òssia, muscular i residual). Instruments: per a la
mesura de les diferents variables es realitza un estudi antropomètric, un mètode
doblament indirecte que s’aplica seguint les recomanacions del Grup Espanyol de
Cineantropometria (GREC) i la Federació Espanyola de Medicina de l’Esport (FEMEDE)
per al grup de població seleccionat. HIIT: respecte al programa HIIT es realitzen dues
sèries d’intervals de 30’’x 3 al 85% del VO2màx amb pauses actives de 120” al 50%
VO2màx la primera setmana, fins a una progressió que finalitza amb dues sèries
d’intervals de 60”x 5 al 85% del VO2màx amb pauses de 120” al 50% VO2màx.
Resultats: després de l’aplicació del programa HIIT, la mostra ha perdut 1,65 ± 0,75kg
de pes corporal, té un IMC de 24,45±0,55, ha reduït el percentatge de greix corporal
en un 7,24% (1,53 Kg) i ha augmentat el percentatge de massa muscular en un 4,85%
(1kg) . Conclusions: un programa HIIT de 4 setmanes de duració és efectiu per reduïr
el percentatge de massa grassa en dones de fins a 32 anys amb sobrepès lleuger que
ja tenen un hàbit d’activitat física establert.
Aim: the final goal of the present study is to analyse the impact of a 4-week High Intensity
Interval Training (HIIT) programme in the reduction of body fat. Sample: four women
resident in Catalonia, physically active (category II IPAQ) aged 30.08 ± 2.10 with a BMI
(Body Mass Index) of 25.15 ± 0.45. Methodology: a quasi-experimental research
method is used (Thomas [et al.], 2007). An initial evaluation of variables is followed by an observation of the subjects’ routine physical activity (4 weeks); a second evaluation
prior to the HIIT programme and a final evaluation of variables after the HIIT session.
Variables: the main variables analysed are body weight (kg), BMI, body composition
(fat, bone, muscular and residual mass). Instruments: an anthropometric study is used
to measure the variables. This anthropometric study follows a double indirect method;
which is the method of choice by the Spanish Group of Cineanthropometry (GREC) and
the Spanish Medical Sport Federation (FEMEDE) for the selected population group.
HIIT: the HIIT programme consists in two interval series of 30”x3 at 85% VO2max with
active pauses of 120” at 50% VO2max for the first week, with an increasingly progression
reaching two series of 60”x5 at 85% VO2max with active pauses of 120” at 50% VO2max
at the end of the programme. Results: after the HIIT programme, the sample has lost
1.65 ± 0.75 kg of body weight, has a BMI of 24.45 ± 0.55, has decreased body fat
percentage in 7.24 % (1.55kg) and has increased muscular mass percentage in 4.85%
(1.0kg). Conclusions: a HIIT programme is effective in reducing body fat percentage in
slightly overweight women up to 32 years old who practise sport regularly.
Document Type
Project / Final year job or degree
Language
Catalan
Keywords
Exercici
Obesitat
Pes corporal
Cos -- Composició
Dones
Pages
79 p.
Note
Curs 2014-2015
This item appears in the following Collection(s)
Rights
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/