Anàlisi de les diferències de temperatura dels dos peus en pacients amb peu diabètic seguits a la Unitat de Ferides Cròniques de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic
Autor/a
Altres autors/es
Data de publicació
2018-05Resum
La prevenció de les complicacions en pacients diabètics és primordial a fi de millorar la
supervivència i disminuir la morbiditat. Estudis internacionals demostren que una
diferència de temperatura persistent en el temps i superior a 2,2ºC amb el peu
contralateral (en un mateix punt) és considerada com un indicador d’una possible
complicació del peu diabètic que permetria aplicar mesures correctores per evitar-les.
Així doncs, aquest estudi observacional prospectiu pretén identificar la prevalença de
pacients amb risc de presentar complicacions del peu diabètic i analitzar de manera
sistemàtica les diferències de temperatura entre els dos peus. L’estudi s’ha portat a
terme a la unitat de ferides de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic amb una
mostra de 9 pacients diabètics d’alt risc i/o que presentaven úlceres del peu diabètic.
Aquest estudi s’ha valgut de la utilització d’un termòmetre infraroig sense contacte per
mesurar la temperatura en set punts diferents de cada peu on posteriorment es van
entrar al programa estadístic SPSS per a l’elaboració dels resultats i conclusions.
L’empitjorament de la malaltia i el baix nombre en la mostra han esdevingut les
principals limitacions de l’estudi.
Tipus de document
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Llengua
Català
Paraules clau
Temperatura corporal
Diabetis
Pàgines
52 p.
Nota
Curs 2017-2018
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- Grau en Infermeria [108]
Drets
Tots els drets reservats