Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències i Tecnologia
dc.contributor.authorSallent Costa, Lluís
dc.date.accessioned2019-07-29T09:03:16Z
dc.date.available2019-07-29T09:03:16Z
dc.date.created2019-06
dc.date.issued2019-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/5875
dc.descriptionCurs 2018-2019es
dc.description.abstractLa biodiversitat constitueix un element essencial per a la sostenibilitat dels agroecosistemes. Els recursos fitogenètics són una de les dimensions d'aquesta biodiversitat, i estan formats, entre d'altres, pel material genètic que constitueixen les varietats tradicionals. Es tracta d'un recurs desitjable en agricultura ecològica, ja que col·labora a l'estabilitat i resiliència dels sistemes agrícoles. Amb l'arribada de la Revolució Verda, es va introduir el material vegetal millorat, amb una base genètica molt reduïda, que ha anat desplaçant les varietats tradicionals, col·laborant així a l'erosió genètica. La protecció de la biodiversitat genètica no és només important per tractar-se d'un recurs desitjable en agricultura ecològica, sinó que és imprescindible per a la seguretat alimentària mundial. En la conservació dels recursos fitogenètics tenen un paper fonamental els bancs de llavors, sent un d'ells el projecte Esporus de l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, en el qual s'ha realitzat aquest treball. Els bancs de germoplasma (conservació “ex situ”) disposen de col·leccions de recursos fitogenètics, però és necessari el seu cultiu per continuar amb els processos evolutius d’adaptació (conservació “in situ” i “on farm”). Per a potenciar el cultiu i consum de les varietats locals, s'ha d'ampliar el seu coneixement. Les caracteritzacions inclouen dades morfològiques, agronòmics i culturals, permeten ampliar el coneixement sobre les varietats locals. En aquest treball s'ha realitzat la caracterització de 6 varietats locals d’àmbit català per poder-les inscriure al Catàleg de les varietats locals d’interès agrari de Catalunya a partir d’aquí el Pla d'Acció per a la Biodiversitat Cultivada de Catalunya garantirà apart de la conservació, la promoció, divulgació i transferència d’aquestes varietats locals.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.format.extent155 p.es
dc.language.isocates
dc.rightsAquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commonses
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.caes
dc.subject.otherBiodiversitates
dc.subject.otherLlavorses
dc.titleCaracterització de varietats locals en el banc de llavors d'Esporuses
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses


Ficheros en el ítem

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca
Compartir en TwitterCompartir en LinkedinCompartir en FacebookCompartir en TelegramCompartir en WhatsappImprimir