Com viuen el procés d'acollida les famílies acollidores: una aproximació a través de quatre experiències en el camp de Tarragona
Author
Other authors
Publication date
2019-05Abstract
L’acolliment familiar és una mesura de protecció d’infants i adolescents en situació de desemparament que vetlla pel desenvolupament integral del menor. Tot i això, segons dades de la Generalitat de Catalunya (2018) el 47,3% dels nens i nenes en situació de desemparament es veuen obligades a anar a institucions i entitats.
En aquest treball d’investigació es realitzen entrevistes a quatre famílies acollidores amb l’objectiu de conèixer les seves vivències personals i entendre millor com es podria incrementar el nombre de famílies acollidores. Addicionalment s’ha realitzat i difós un vídeo-documental amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de l’acolliment a la societat.
Aquest treball demostra que encara hi ha un recorregut llarg per fer en aquest àmbit. No només com a professionals sinó com a comunitat i societat. És per aquest motiu, que és rellevant posar el focus, també, a les famílies d’acollida quan es parla de desemparament.
Document Type
Project / Final year job or degree
Language
Catalan
Keywords
Famílies d'acollida
Emocions
Pages
147 p.
Note
Curs 2018-2019
This item appears in the following Collection(s)
- Grau en Educació Social [110]
Rights
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Except where otherwise noted, this item's license is described as https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca