Ecologia tròfica de la tortuga mediterrània a l'Albera
Author
Other authors
Publication date
2020-01Abstract
Els objectius d’aquest treball eren actualitzar informació sobre la dieta de la T. h. hermanni a
l’Albera i comprovar si hi ha diferències significatives en relació amb tres variables, l’estació
(primavera i estiu), el sexe i la presència o absència de paràsits.
S’ha fet un catàleg d’epidermis (basat en un inventari de referència del 2009 - Albera) i s’han
analitzat mostres de femtes de 30 individus salvatges mitjançant la tècnica micro-histològica.
L’inventari de referència i aquest estudi comparteixen la identificació de nou famílies de plantes
(Asteraceae, Brassicaceae, Fabaceae, Fagaceae, Oleaceae, Plantaginaceae, Poaceae, Rosaceae i
Urticaceae). En ambdues, les més abundants són les Fabaceae. En canvi, la segona família més
abundant d’aquest estudi són les Boraginaceae i a l’estudi anterior les Asteraceae.
Segons els resultats obtinguts, s’han pogut trobar diferències significatives només respecte a
l’estació (major abundància de Fabaceae i Asteraceae a la primavera i Boraginaceae a l'estiu).
Els resultats concorden amb altres estudis que demostren que les Fabaceae i les Asteraceae són
les famílies més consumides a la primavera i les Boraginaceae a l’estiu.
Les altres dues variables analitzades no han mostrat diferències significatives en els seus
resultats. No s’ha trobat cap efecte del sexe en la composició de la dieta (resultat compartit amb
altres estudis), essent el baix grau de dimorfisme sexual una de les explicacions. Tampoc hi ha
hagut alteracions significatives en la composició de la dieta en les mostres fecals que contenien
paràsits i en les que no.
Document Type
Project / Final year job or degree
Language
Catalan
Keywords
Tortuga mediterrània -- Alimentació
Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera (Catalunya)
Pages
52 p.
Note
Curs 2018-2019
This item appears in the following Collection(s)
- Grau en Biologia [65]
Rights
Tots els drets reservats