dc.contributor | Centre Tecnològic BETA | |
dc.contributor.author | Egas Galarza, Daniel Francisco | |
dc.date.accessioned | 2021-02-05T10:36:00Z | |
dc.date.available | 2021-02-05T10:36:00Z | |
dc.date.created | 2021-01-22 | |
dc.date.issued | 2021-01-22 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10854/6541 | |
dc.description | Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies | es |
dc.description | "Tesi per compendi d'articles" | |
dc.description.abstract | Els resultats d'aquesta tesi van demostrar que és possible una avaluació i millora ambiental constant dels sistemes lactis mitjançant l'ús d'eines especialitzades com CalcPEFDairy, auditories energètiques i indicadors d'economia circular; i que junts són capaços d'identificar i proposar mesures de millora d'alt impacte. Els resultats també demostren la viabilitat de comunicar adequadament els resultats mediambientals obtinguts amb CalcPEFDairy com una estratègia de màrqueting. Ja que la qualitat i fiabilitat dels resultats obtinguts és tal que poden usar-se en un procés de verificació extern per obtenir una declaració ambiental i una Ecoetiqueta per a un producte lacti disponible al mercat. Aquestes credencials mediambientals verificades brinden als productors lactis la possibilitat real d'augmentar els seus guanys econòmics sense afectar la sostenibilitat ambiental del seu sistema productiu i productes. | es |
dc.description.abstract | Los resultados de esta tesis demostraron que es posible una evaluación y mejora ambiental constante de los sistemas lácteos mediante el uso de herramientas especializadas como CalcPEFDairy, auditorías energéticas e indicadores de economía circular; y que juntos son capaces de identificar y proponer medidas de mejora de alto impacto. Los resultados también demuestran la viabilidad de comunicar adecuadamente los resultados medioambientales obtenidos con CalcPEFDairy como una estrategia de marketing. La calidad y confiabilidad de los resultados obtenidos de las herramientas implementadas en esta tesis es tal que pueden usarse en un proceso de verificación externo para obtener una declaración ambiental y una Ecoetiqueta para un producto lácteo disponible en el mercado. Estas credenciales medioambientales verificadas brindan a los productores lácteos la posibilidad real de aumentar sus ganancias económicas sin afectar la sostenibilidad ambiental de su sistema productivo y productos. | es |
dc.description.abstract | This thesis results shows that a constant environmental assessment and improvement of dairy systems is possible through the use of specialised tools such as CalcPEFDairy, energy audits and circular economy indicators; which together are capable to identify and propose high impact improvement measures. The results demonstrate the feasibility of properly communicating the CalcPEFDairy environmental assessment outcomes as a marketing strategy since their quality and reliability is such that they can be used in an external verification process to obtain an environmental declaration and eco-label for a market available dairy product. This verified green credentials give dairy producers the real possibility of increasing their economic returns without affecting their system and products environmental sustainability. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.format.extent | 225 p. | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.publisher | Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya | es |
dc.rights | Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons | es |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca | es |
dc.subject.other | Indústria lletera | es |
dc.subject.other | Aigües residuals | es |
dc.subject.other | Fems | es |
dc.subject.other | Anàlisi del cicle de vida | es |
dc.title | Optimising the environmental sustainability of the dairy industry | es |
dc.type | info:eu-repo/semantics/doctoralThesis | es |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es |
dc.contributor.director | Colón Jordà, Joan | |
dc.contributor.director | Ponsá Salas, Sergio | |