Microalgae and nutrition: protein extraction and formulation of functional crackers
Author
Other authors
Publication date
2024-02Abstract
Les microalgues són microorganismes unicel·lulars fotosintètics que viuen en diversos ambients
aquàtics. Tenen altes taxes de creixement i poden créixer en condicions autòtrofes, heteròtrofes i
mixotròfiques. En comparació amb els cultius tradicionals, les microalgues ofereixen importants
beneficis de consum a causa del seu ràpid creixement, alta productivitat i requisits mínims de terra i
aigua. Es poden utilitzar en la producció de biocombustibles, bio fertilitzants, tractament d'aigües
residuals, productes farmacèutics, cosmètics i fins i tot com a font d'aliments sostenibles pel seu ric
contingut en nutrients.
Aquestes característiques de les microalgues ens permeten fer front als ODS de fi de la pobresa (1),
fam zero (2), aigua neta (3), producció i consum responsables (12), acció pel clima (13), vida submarina
(14) i vida d’ecosistemes terrestres (15).
Aquest estudi optimitza l'extracció de proteïnes de Chlorella després d’un pas inicial de disrupció per
homogeneïtzador a alta pressió (HPH). Es van provar diversos mètodes de separació de proteïnes,
incloent centrifugació i precipitació. A més, l'estudi va explorar la incorporació de microalgues a unes
galetes per crear un aliment funcional ric en vitamines i proteïnes.
Els resultats obtinguts han permès optimitzar les condicions de disrupció. A més, algun dels mètodes
d'extracció assajats ha permès obtenir un rendiment d'extracció de proteïna de més del 50%, tot i que
és necessària més optimització. Es va aconseguir la formulació de tres tipus de galetes (Gold, Cream i
Green) amb un contingut de microalgues superior als que es troben al mercat. L’avaluació d'acceptació
del consumidor va indicar una preferència per les galetes Gold. Finalment, l'anàlisi nutricional de
galetes va revelar que la composició nutricional posterior a la cocció de les microalgues es va mantenir
estable, excepte per una degradació de 2/3 del contingut inicial de vitamina B9.
En conclusió, aquest estudi subratlla el potencial de les microalgues com a fonts d'aliments sostenibles,
delicioses i nutritives, abordant els reptes globals de seguretat alimentària i donant suport al
desenvolupament sostenible
Microalgae are a diverse group of unicellular microorganisms that thrive in various aquatic
environments through photosynthesis. They exhibit high growth rates and can thrive in different
conditions, including autotrophic, heterotrophic, and mixotrophic environments. Compared to
traditional crops, microalgae offer significant sustainable consumption benefits due to their rapid
growth, high productivity, and minimal land and water requirements. They have diverse applications
in biofuel production, biofertilizers, wastewater treatment, pharmaceuticals, cosmetics, and even as a
sustainable food source due to their rich nutrient content.
These characteristics of microalgae allow us to address the SDGs of no poverty (1), zero hunger (2),
clean water and sanitation (3), responsible production and consumption (12), climate action (13), life
below water (14), and life on land (15).
This study focused on optimizing protein extraction from Chlorella after an initial step of high-pressure
homogenization (HPH) disruption. Various protein separation methods including, centrifugation, and
precipitation were tested. Additionally, the study explored the incorporation of microalgae into
crackers to create a functional food rich in vitamins and protein.
The obtained results have allowed us to optimize the disruption conditions. Some of the tested
extraction methods have resulted in a protein extraction yield of more than 50%, but further
optimization is needed. We successfully formulated three types of biscuits (Gold, Cream, and Green)
with a higher microalgae content than those available in the market. Consumer acceptance evaluation
showed that Gold crackers were favored. Additionally, crackers nutritional analysis revealed that the
nutritional composition of the microalgae post-baking process remained stable, except for a
degradation of 2/3 of the initial vitamin B9 content.
Overall, this study underscores microalgae's potential as sustainable, delicious, and nutritious food
sources, addressing global food security challenges, and supporting sustainable development
Document Type
Project / Final year job or degree
Language
English
Keywords
Microalgues
Proteïnes
Aliments
Pages
70 p.
Publisher
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Note
curs 2023-2024
Premi Vicenç Fisas de la Fundació La Farga (2024)
This item appears in the following Collection(s)
- Grau en Biotecnologia [139]
Rights
Tots els drets reservats