Show simple item record

dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.authorSerrano Martín, Ángel
dc.contributor.authorCrespi Sallas, Sergi
dc.contributor.authorSerra Pozas, Pol
dc.date.accessioned2025-09-29T09:58:15Z
dc.date.created2025-04-27
dc.date.issued2025-04-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/180540
dc.descriptionCurs 2024-2025ca
dc.description.abstractObjectiu: Aquesta revisió sistemàtica té com a objectiu analitzar el rol que els dietistes-nutricionistes tenen en la promoció de l'alimentació sostenible i en la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles. Metodologia: S'ha realitzat una revisió sistemàtica en bases de dades científiques emprant l'estratègia PRISMA per identificar estudis rellevants. Es van recopilar articles d’investigació primària que, després de la selecció, la seva qualitat va ser avaluada seguint els criteris CASP. Resultats: Es varen obtenir 538 estudis, se’n van fer servir 16 per extreure els resultats i conclusions. Els dietistes-nutricionistes poden influir en l’alimentació sostenible mitjançant l’educació alimentària, la planificació dietètica, la recerca i la col·laboració en polítiques públiques. No obstant això, es detecten barreres com la manca de formació específica, les limitacions en l’àmbit polític i econòmic, i la baixa integració en la presa de decisions sobre sistemes alimentaris. Conclusions: Els dietistes-nutricionistes tenen un paper clau en la transició cap a sistemes alimentaris sostenibles, però cal una major implicació institucional i educativa per potenciar la seva influència en aquest camp.ca
dc.description.abstractObjective: This systematic review aims to analyze the role of dietitians-nutritionists in promoting sustainable diets and facilitating the transition toward more sustainable food systems. Methodology: A systematic review was conducted in scientific databases using the PRISMA strategy to identify relevant studies. Primary research articles were collected, and after selection, their quality was assessed following the CASP criteria. Results: A total of 538 studies were identified, of which 16 were used to extract results and draw conclusions. Dietitians-nutritionists can influence sustainable eating through 5 nutrition education, dietary planning, research, and collaboration in public policy. However, barriers such as a lack of specific training, political and economic constraints, and limited integration in food system decision-making were identified. Conclusions: Dietitians-nutritionists play a key role in the transition to sustainable food systems, but greater institutional and educational involvement is needed to enhance their impact in this field.ca
dc.format.extent128 p.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunyaca
dc.rightsTots els drets reservatsca
dc.subject.otherNutricionistesca
dc.subject.otherConsum responsableca
dc.subject.otherAliments -- Consumca
dc.titleEl rol dels dietistes-nutricionistes en l’alimentació i sistemes alimentaris sostenibles: una revisió sistemàticaca
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca
dc.description.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersionca
dc.embargo.termsforeverca
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.date.embargoEnd9999-01-01


Files in this item

This document contains embargoed files indefinitely

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint