Recent Submissions
-
Intervención nutricional mediante dieta mediterránea personalizada para el manejo de la inflamación, la dislipemia y los cambios ponderales en pacientes con lupus eritematoso sistémico.
(2025-01-01)El lupus eritematoso sistémico (LES) es una enfermedad autoinmune crónica con gran impacto en la salud de aquellos que la padecen. La inflamación crónica y las comorbilidades asociadas juegan un papel ... -
Climara. Perquè cada dona mereix un benestar a mida
(2025-05-01)Climara és un projecte dedicat a la creació d’un centre multidisciplinari per oferir un suport integral a la dona en perimenopausa i menopausa. Aquest projecte neix amb la voluntat de cobrir un buit ... -
El rol dels dietistes-nutricionistes en l’alimentació i sistemes alimentaris sostenibles: una revisió sistemàtica
(2025-04-27)Objectiu: Aquesta revisió sistemàtica té com a objectiu analitzar el rol que els dietistes-nutricionistes tenen en la promoció de l'alimentació sostenible i en la transició cap a sistemes alimentaris ... -
Efecte de la suplementació amb pèptids de col·lagen en la millora del dolor i de la qualitat de vida en dones en menopausa amb osteoartritis de genoll: assaig clínic aleatoritzat i controlat
(2025-06-06)En aquest treball es presenta un assaig clínic aleatoritzat, controlat i de doble cec per avaluar l’efecte de la suplementació amb 12 grams diaris de pèptids de col·lagen durant 12 mesos en dones ... -
Adequació de la ingesta d’energia i macronutrients i disponibilitat energètica en adolescents que practiquen gimnàstica artística masculina d’alt rendiment: estudi de prevalença
(2025-05)L’objectiu d’aquest estudi és descriure la ingesta alimentària i avaluar l’adequació energètica i de macronutrients, així com determinar la disponibilitat energètica en adolescents de 12 a 18 anys que ... -
Impacto de los deportes estéticos en los transtornos de la conducta alimentaria. Un estudio sobre la natación artística en España
(2025-04)Los Trastornos de la Conducta Alimentaria (TCA) representa un importante reto sanitario debido a su complejidad multicausal y las graves consecuencias físicas y psicológicas que generan. Son una ... -
Intervención nutricional mediante dieta mediterránea personalizada para el manejo de la inflamación, la dislipemia y los cambios ponderales en pacientes con lupus eritematoso sistémico
(2025-01)El lupus eritematoso sistémico (LES) es una enfermedad autoinmune crónica con gran impacto en la salud de aquellos que la padecen. La inflamación crónica y las comorbilidades asociadas juegan un papel ... -
Analitzar l’efecte de la dieta, vegetariana o mediterrània, sobre el rendiment esportiu de futbolistes amateurs
(2024-03-19)La importància de la nutrició en la pràctica esportiva és cada cop més evident, especialment amb esportistes que segueixen dietes on poden mancar certs tipus de nutrients, com les dietes vegetarianes. ... -
Gut health impact in breast cancer: exploring diet, prebiotics and probiotics for enhanced treatment outcomes in women
(2024-04)This systematic review investigates the influence of diet and supplementation with prebiotics and probiotics on the composition and diversity of the gut microbiota in women (+18) diagnosed with breast ... -
Womna, suport integral a la dona durant l'etapa fèrtil
(2024)Womna és un projecte que neix de la voluntat de voler ajudar a les dones en edat fèrtil oferint suport i acompanyament integral en un mateix centre Actualment, estan augmentant els problemes relacionats ... -
Efecto de la suplementación con monohidrato de creatina para la mejora del rendimiento en ciclismo: una revisión sistemátic
(2024-06)Objetivo: El objetivo general de este trabajo final de grado es el de evaluar de manera crítica y analítica la evidencia científica disponible para determinar si la suplementación con monohidrato de ... -
"Impacto de los nutrientes en patologías caracterizadas por inflamación intestinal de bajo grado que cursan con diarrea: Síndrome intestino irritable y síndrome de intestino irritable con predominio diarrea”. Revisión bibliográfica
(2024-04-19)Introducción: Diversos compuestos presentes en la dieta participan en la fisiopatología, desarrollo y sintomatología del síndrome de intestino irritable (SII), pudiendo generar inflamación intestinal ... -
Alimentación en personas con el rasgo de personalidad de alta sensibilidad (PAS)
(2024-01)La sensibilidad de procesamiento sensorial (SPS) es un rasgo de la personalidad que se caracteriza por una alta emocionalidad, un procesamiento profundo de la información, una susceptibilidad a la ... -
La intervenció nutricional i cronobiològica en l'Atenció Primària per a l'abordatge grupal multidisciplinar de la fibromiàlgia i fatiga crònica: projecte SINCRONITZA +
(2023-01-30)La fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica es consideren síndromes de sensibilització central, que cursen amb dolor crònic, fatiga i insomni, afectant seriosament la qualitat de vida de les ... -
Efectos de la nutrición en el síndrome premenstrual y el trastorno disfórico premenstrual. Revisión sistemática según las directrices PRISMA 2020
(2023-05-30)Título. Efectos de la nutrición en el síndrome premenstrual y el trastorno disfórico premenstrual. Revisión sistemática según las directrices PRISMA 2020. Objetivo. Se pretende comprobar la efectividad ... -
Disseny d’un programa d’educació alimentària com a part del tractament per persones adultes amb trastorn per afartament i sobrepès o obesitat: assaig controlat aleatoritzat
(2022-05-20)El present estudi tracta de comprovar si un tractament multidisciplinari compost per una teràpia psicològica, la utilitzada habitualment, i un programa d’educació alimentaria, és eficaç per combatre ... -
Intervención nutricional con omega-3 en la modulación epigenética del BDNF en adultos obesos
(2022-06)La etiología de la obesidad es multifactorial y heterogénea con una importante contribución de los factores genéticos y epigenéticos. En la mayoría de los casos la acumulación de grasa corporal se ... -
Importancia de la nutrición en la composición de la microbiota intestinal y en la función del sistema inmunitario en la primera infancia: Una revisión sistematizada
(2022-05)Objetivo: El objetivo principal de este estudio es conocer si la alteración de la microbiota intestinal en la primera infancia es un factor de riesgo para el desarrollo de problemas de salud relacionados ... -
El paper de l'alimentació i la microbiota intestinal de la dona gestant en la salut de la descendència durant els primers anys de vida.
(2022-05)La microbiota intestinal té un paper clau en el manteniment de la salut i en l'etologia de múltiples patologies. Al mateix temps l'alimentació afecta directament en la composició de la microbiota. En ... -
Disseny d’un programa d’educació alimentaria a alumnes de sisè curs d’educació primaria de quatre escoles de Palamós
(2022-04)El patró de dieta mediterrània està essent abandonat pels més joves en detriment d’una alimentació caracteritzada per la presència d'aliments processats, amb grans quantitats d’olis refinats, sucres, ...