Aplicació de l'aprenentatge cooperatiu en l'àrea d'Educació Física com a millora de la cohesió de grup en alumnes de cicle inicial de Primària
Visualitza/Obre
Autor/a
Altres autors/es
Data de publicació
2019-05Resum
L’aprenentatge cooperatiu és una metodologia educativa basada en el treball en petits grups heterogenis, on els estudiants ajunten forces per a millorar el seu propi aprenentatge i també el de la resta de membres del grup. Entre molts altres beneficis, l’aprenentatge cooperatiu ajuda a millorar la cohesió de grup i les relacions socials entre els alumnes. El present treball té com a objectiu principal conèixer més profundament els conceptes d’aprenentatge cooperatiu i cohesió de grup, així com analitzar la relació d’aquests termes entre ells.
Primerament, he realitzat una investigació teòrica per aprendre i adquirir nous coneixements a partir dels pensaments dels autors de referència sobre el tema a estudiar. Posteriorment, he dut a terme una investigació pràctica utilitzant com a eines de diagnosi un qüestionari preintervenció i un qüestionari postintervenció. Després de realitzar les sis sessions de treball programades amb la metodologia de l’aprenentatge cooperatiu en l’àrea d’educació física, he pogut constatar que la cohesió de grup i les relacions entre els alumnes de segon de primària han millorat i que també han variat els rols socials d’alguns dels infants. Així doncs, tal i com expressen els autors o experts, puc afirmar que l’aprenentatge cooperatiu i la cohesió de grup són dos termes totalment lligats l’un a l’altre i que es retroalimenten mútuament.
Tipus de document
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Llengua
Català
Paraules clau
Educació primària
Educació física -- Ensenyament
Treball en equip
Ensenyament -- Metodologia
Pàgines
89 p.
Nota
Curs 2018-2019
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
Drets
Tots els drets reservats