Les dificultats alimentàries en el trastorn de l'espectre de l'autisme en l'adult
Author
Other authors
Publication date
2020-03-06Abstract
El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) es caracteritza per determinats dèficits
en la comunicació, la interacció social i patrons restrictius i repetitius de
comportament, interessos o activitats. Un nombre de pacients amb TEA poden
presentar alteracions en el processament sensorial, que poden afectar a les
activitats quotidianes com l’alimentació. L’objectiu principal de l’estudi és
observar i analitzar la relació entre el TEA en adults i les dificultats alimentàries.
La mostra consta de 57 subjectes amb el diagnòstic de TEA, majors de 18 anys,
sense discapacitat intel·lectual associada. S’extreuen les dades objecte d’estudi
a partir de la història clínica dels participants. Els resultats suggereixen que les
dificultats alimentàries persisteixen en l’adult amb TEA, essent les alteracions
sensorials les conductes alimentàries més freqüents. També, s’identifica una
tendència al normopès i a l’infrapès en la mostra d’estudi. Les conductes
alimentàries alterades, presenten més prevalença d’alteracions en l’analítica de
sang i es determina una correlació entre el nivell de Quocient Intel·lectual i les
conductes alimentàries.
The Autism Spectrum Disorder (ASD) is characterized by certain deficits in
communication, social interaction and restrictive and repetitive patterns of
behavior, interests or activities. A number of patients with ASD may experience
alterations in sensory processing, which may affect daily activities such as eating.
The main purpose of the study is to observe and analyze the relationship between
ASD in adults and eating difficulties. The sample consists of 57 subjects with a
diagnosis of ASD, over 18 years old, with no associated intellectual disability. The
data under study are extracted from the participants’ medical records. The results
suggest that eating difficulties persist in the adult with ASD, with sensory
alterations being the most common eating behavior. Also, a tendency to normal
and underweight in the study sample is identified. Altered eating behaviors have
a higher prevalence of alterations in blood test, and a correlation between
Intellectual Coefficient level and eating behaviors is established.
Document Type
Master's final project
Document version
Director/a: Bonet, Judit
DIrector/a: Tejedor, Rosa
Language
Catalan
Keywords
Autistes -- Alimentació
Hàbits alimentaris -- Aspectes psicològics
Pages
38 p.
Note
Curs 2019-2020
This item appears in the following Collection(s)
Rights
Tots els drets reservats