Show simple item record

dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes
dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Màster Universitari en Psicologia General Sanitària
dc.contributor.authorBisbal Comella, Mireia
dc.date.accessioned2021-01-29T19:42:50Z
dc.date.available2021-01-29T19:42:50Z
dc.date.created2020-03-06
dc.date.issued2020-03-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/6530
dc.descriptionCurs 2019-2020es
dc.description.abstractEl Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) es caracteritza per determinats dèficits en la comunicació, la interacció social i patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats. Un nombre de pacients amb TEA poden presentar alteracions en el processament sensorial, que poden afectar a les activitats quotidianes com l’alimentació. L’objectiu principal de l’estudi és observar i analitzar la relació entre el TEA en adults i les dificultats alimentàries. La mostra consta de 57 subjectes amb el diagnòstic de TEA, majors de 18 anys, sense discapacitat intel·lectual associada. S’extreuen les dades objecte d’estudi a partir de la història clínica dels participants. Els resultats suggereixen que les dificultats alimentàries persisteixen en l’adult amb TEA, essent les alteracions sensorials les conductes alimentàries més freqüents. També, s’identifica una tendència al normopès i a l’infrapès en la mostra d’estudi. Les conductes alimentàries alterades, presenten més prevalença d’alteracions en l’analítica de sang i es determina una correlació entre el nivell de Quocient Intel·lectual i les conductes alimentàries.es
dc.description.abstractThe Autism Spectrum Disorder (ASD) is characterized by certain deficits in communication, social interaction and restrictive and repetitive patterns of behavior, interests or activities. A number of patients with ASD may experience alterations in sensory processing, which may affect daily activities such as eating. The main purpose of the study is to observe and analyze the relationship between ASD in adults and eating difficulties. The sample consists of 57 subjects with a diagnosis of ASD, over 18 years old, with no associated intellectual disability. The data under study are extracted from the participants’ medical records. The results suggest that eating difficulties persist in the adult with ASD, with sensory alterations being the most common eating behavior. Also, a tendency to normal and underweight in the study sample is identified. Altered eating behaviors have a higher prevalence of alterations in blood test, and a correlation between Intellectual Coefficient level and eating behaviors is established.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.format.extent38 p.es
dc.language.isocates
dc.rightsTots els drets reservatses
dc.subject.otherAutistes -- Alimentacióes
dc.subject.otherHàbits alimentaris -- Aspectes psicològicses
dc.titleLes dificultats alimentàries en el trastorn de l'espectre de l'autisme en l'adultes
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesises
dc.description.versionDirector/a: Bonet, Judit
dc.description.versionDIrector/a: Tejedor, Rosa
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint