Optimising the environmental sustainability of the dairy industry
Other authors
Publication date
2021-01-22Abstract
Els resultats d'aquesta tesi van demostrar que és possible una avaluació i millora ambiental constant dels sistemes lactis mitjançant l'ús d'eines especialitzades com CalcPEFDairy, auditories energètiques i indicadors d'economia circular; i que junts són capaços d'identificar i proposar mesures de millora d'alt impacte. Els resultats també demostren la viabilitat de comunicar adequadament els resultats mediambientals obtinguts amb CalcPEFDairy com una estratègia de màrqueting. Ja que la qualitat i fiabilitat dels resultats obtinguts és tal que poden usar-se en un procés de verificació extern per obtenir una declaració ambiental i una Ecoetiqueta per a un producte lacti disponible al mercat. Aquestes credencials mediambientals verificades brinden als productors lactis la possibilitat real d'augmentar els seus guanys econòmics sense afectar la sostenibilitat ambiental del seu sistema productiu i productes.
Los resultados de esta tesis demostraron que es posible una evaluación y mejora ambiental constante de los sistemas lácteos mediante el uso de herramientas especializadas como CalcPEFDairy, auditorías energéticas e indicadores de economía circular; y que juntos son capaces de identificar y proponer medidas de mejora de alto impacto. Los resultados también demuestran la viabilidad de comunicar adecuadamente los resultados medioambientales obtenidos con CalcPEFDairy como una estrategia de marketing. La calidad y confiabilidad de los resultados obtenidos de las herramientas implementadas en esta tesis es tal que pueden usarse en un proceso de verificación externo para obtener una declaración ambiental y una Ecoetiqueta para un producto lácteo disponible en el mercado. Estas credenciales medioambientales verificadas brindan a los productores lácteos la posibilidad real de aumentar sus ganancias económicas sin afectar la sostenibilidad ambiental de su sistema productivo y productos.
This thesis results shows that a constant environmental assessment and improvement of dairy systems is possible through the use of specialised tools such as CalcPEFDairy, energy audits and circular economy indicators; which together are capable to identify and propose high impact improvement measures. The results demonstrate the feasibility of properly communicating the CalcPEFDairy environmental assessment outcomes as a marketing strategy since their quality and reliability is such that they can be used in an external verification process to obtain an environmental declaration and eco-label for a market available dairy product. This verified green credentials give dairy producers the real possibility of increasing their economic returns without affecting their system and products environmental sustainability.
Document Type
Thesis
Language
English
Keywords
Indústria lletera
Aigües residuals
Fems
Anàlisi del cicle de vida
Pages
225 p.
Publisher
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Note
Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies
"Tesi per compendi d'articles"
This item appears in the following Collection(s)
- Tesis doctorals [286]
Rights
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Except where otherwise noted, this item's license is described as https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca