Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.authorSala Foz, Gisela
dc.date.accessioned2021-10-05T18:48:41Z
dc.date.available2021-10-05T18:48:41Z
dc.date.created2021-05
dc.date.issued2021-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/6781
dc.descriptionCurs 2020-2021es
dc.description.abstractObjectiu: L’objectiu principal d’aquest estudi és conèixer, a través de la revisió de literatura existent, quin impacte té la selectivitat alimentària en la salut dels infants amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA). Metodologia: Mitjançant l’estratègia de cerca s’han obtingut un total de 607 ítems, dels quals 490 han estat ítems únics (sense duplicats). D’aquests, 181 han estat pre-seleccionats mitjançant el procés de cribratge llegint el títol i el resum. Només 12 han estat finalment inclosos després de la lectura del text complet i l’aplicació dels criteris d’elegibilitat. Resultats: Els infants amb TEA presenten problemes de selectivitat alimentària més significatius que aquells amb desenvolupament típic (DT). Aquest fet els fa més susceptibles de presentar dèficits de determinats nutrients i trastorns ponderals. Discussió: És necessària més investigació per obtenir una valoració més exhaustiva sobre quin impacte té la selectivitat alimentària en la salut dels infants amb TEA, ja que segons els estudis revisats no hi ha un consens. Conclusions: La selectivitat alimentària és un problema més freqüent en infants amb TEA que en infants amb desenvolupament típic (DT), fet que té indicis de poder causar-los problemes de salut.es
dc.description.abstractObjective: The main objective of this study is to know, through the review of existing literature, what impact food selectivity has on the health of children with Autistic Aspect Disorders (ASD). Methodology: A total of 607 items were obtained using the search strategy, of which 490 were unique items (no duplicates). Of these, 181 have been pre-selected through the screening process for the title and abstract. Only 12 were finally included after reading the full text and applying the eligibility criteria. Results: Children with ASD have more significant food selectivity problems than those with typical developmental (TD). This fact makes them more likely to have deficits in certain nutrients and weight disorders. Discussion: More research is needed to obtain a more comprehensive assessment of the impact of food selectivity on the health of children with ASD, as according to the reviewed studies there is no consensus. 4 Conclusions: Food selectivity is a more common problem in children with ASD than in children with typical developmental (TD), which has evidence of being able to cause health problems.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.format.extent27 p.es
dc.language.isocates
dc.rightsAquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commonses
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.caes
dc.subject.otherInfants autistes -- Alimentacióes
dc.subject.otherAliments -- Preferèncieses
dc.titleSelectivitat alimentària en infants amb trastorns de l'espectre autista: una revisió sistematitzadaes
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses


Fitxers en aquest element

 

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre parcial de l'element

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca
Comparteix a TwitterComparteix a LinkedinComparteix a FacebookComparteix a TelegramComparteix a WhatsappImprimeix