Mostra el registre parcial de l'element
A novel technological approach for nutrient recovery from cheese whey by combining anaerobic digestion with concentration technologies
dc.contributor | Centre Tecnològic BETA | |
dc.contributor.author | Hidayat, Ipan | |
dc.date.accessioned | 2024-03-07T12:26:22Z | |
dc.date.available | 2024-03-07T12:26:22Z | |
dc.date.created | 2024-02-15 | |
dc.date.issued | 2024-02-15 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10854/7838 | |
dc.description | Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies | CA |
dc.description.abstract | El sèrum de formatge (CW), caracteritzat per un alt contingut en matèria orgànica i nutrients com N i P, representa una matèria primera prometedora per a la recuperació i reciclatge de nutrients. Per tant, com principal objectiu de aquesta tesi doctoral s'explora un enfocament tecnològic innovador per a la recuperació de nutrients a partir de CW mitjançant el desenvolupament, l'optimització i l'avaluació del rendiment de diferents combinacions tecnològiques, inclosa la digestió anaeròbica (AD), els processos de membrana i la concentració per congelació (FC). L'avaluació tècnica i ambiental de la combinació tecnològica de la AD i les tecnologies de concentració (processos de membrana i FC) va demostrar que l'acoblament de Bioreactor de membrana anaeròbic (AnMBR) amb el FC per al tractament del sèrum de formatge permet tenir un esquema de valorització complet considerant 3 vectors rellevants: Energia – producció de biogàs; Aigua – efluent net recuperat i Nutrients – obtenció d'un concentrat ric en nutrients. | es |
dc.description.abstract | El suero de queso (CW), caracterizado por un alto contenido en materia orgánica y nutrientes como N y P, representa una materia prima prometedora para la recuperación y reciclaje de nutrientes. Por tanto, como principal objetivo de esta tesis doctoral se explora un enfoque tecnológico innovador para la recuperación de nutrientes a partir de CW mediante el desarrollo, la optimización y la evaluación del rendimiento de diferentes combinaciones tecnológicas, incluida la digestión anaeróbica (AD), los procesos de membrana y la concentración por congelación (FC). La evaluación técnica y ambiental de la combinación tecnológica de la DA y las tecnologías de concentración (procesos de membrana y FC) demostró que la combinación de biorreactor de membrana anaerobio (AnMBR) con el FC para el tratamiento del suero de queso permite obtener un sistema de valorización completo considerando 3 vectores relevantes: Energía - producción de biogás; Agua – efluente recuperado y Nutrientes – obtención de un concentrado rico en nutrientes. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.format.extent | 239 p. | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.publisher | Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya | es |
dc.rights | Tots els drets reservats | es |
dc.subject.other | Bioreactors | es |
dc.subject.other | Digestió anaeròbica | es |
dc.subject.other | Fòsfor | es |
dc.subject.other | Sèrum de formatge | es |
dc.subject.other | Concentració per congelació | es |
dc.title | A novel technological approach for nutrient recovery from cheese whey by combining anaerobic digestion with concentration technologies | es |
dc.type | info:eu-repo/semantics/doctoralThesis | es |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es |
dc.contributor.director | Llenas, Laia | |
dc.contributor.director | Paredes Barro, Lidia |
Fitxers en aquest element
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
-
Tesis doctorals [286]