Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributorCentre Tecnològic BETA
dc.contributor.authorHidayat, Ipan
dc.date.accessioned2024-03-07T12:26:22Z
dc.date.available2024-03-07T12:26:22Z
dc.date.created2024-02-15
dc.date.issued2024-02-15
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/7838
dc.descriptionPrograma de Doctorat: Ciències Experimentals i TecnologiesCA
dc.description.abstractEl sèrum de formatge (CW), caracteritzat per un alt contingut en matèria orgànica i nutrients com N i P, representa una matèria primera prometedora per a la recuperació i reciclatge de nutrients. Per tant, com principal objectiu de aquesta tesi doctoral s'explora un enfocament tecnològic innovador per a la recuperació de nutrients a partir de CW mitjançant el desenvolupament, l'optimització i l'avaluació del rendiment de diferents combinacions tecnològiques, inclosa la digestió anaeròbica (AD), els processos de membrana i la concentració per congelació (FC). L'avaluació tècnica i ambiental de la combinació tecnològica de la AD i les tecnologies de concentració (processos de membrana i FC) va demostrar que l'acoblament de Bioreactor de membrana anaeròbic (AnMBR) amb el FC per al tractament del sèrum de formatge permet tenir un esquema de valorització complet considerant 3 vectors rellevants: Energia – producció de biogàs; Aigua – efluent net recuperat i Nutrients – obtenció d'un concentrat ric en nutrients.es
dc.description.abstractEl suero de queso (CW), caracterizado por un alto contenido en materia orgánica y nutrientes como N y P, representa una materia prima prometedora para la recuperación y reciclaje de nutrientes. Por tanto, como principal objetivo de esta tesis doctoral se explora un enfoque tecnológico innovador para la recuperación de nutrientes a partir de CW mediante el desarrollo, la optimización y la evaluación del rendimiento de diferentes combinaciones tecnológicas, incluida la digestión anaeróbica (AD), los procesos de membrana y la concentración por congelación (FC). La evaluación técnica y ambiental de la combinación tecnológica de la DA y las tecnologías de concentración (procesos de membrana y FC) demostró que la combinación de biorreactor de membrana anaerobio (AnMBR) con el FC para el tratamiento del suero de queso permite obtener un sistema de valorización completo considerando 3 vectores relevantes: Energía - producción de biogás; Agua – efluente recuperado y Nutrientes – obtención de un concentrado rico en nutrientes.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.format.extent239 p.es
dc.language.isoenges
dc.publisherUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunyaes
dc.rightsTots els drets reservatses
dc.subject.otherBioreactorses
dc.subject.otherDigestió anaeròbicaes
dc.subject.otherFòsfores
dc.subject.otherSèrum de formatgees
dc.subject.otherConcentració per congelacióes
dc.titleA novel technological approach for nutrient recovery from cheese whey by combining anaerobic digestion with concentration technologieses
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesises
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.contributor.directorLlenas, Laia
dc.contributor.directorParedes Barro, Lidia


Ficheros en el ítem

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Compartir en TwitterCompartir en LinkedinCompartir en FacebookCompartir en TelegramCompartir en WhatsappImprimir