Listando por materia "Nutrició"
Mostrando ítems 1-18 de 18
-
Benefits of a comprehensive treatment programme for the morbidly obese patient
(2024-05-23)Background: This study evaluates the effectiveness and adherence to the bariatric surgery program at the Althaia Foundation, focusing on sustained weight loss and improvement of associated comorbidities ... -
Cooking and Active Leisure TAS Program, Spain: A Program Impact Pathways (PIP) analysis
(2014)Background. The “Cooking and Active Leisure” Tu y Alícia por la Salud (CAL-TAS) Program is a schoolbased pilot that addresses healthy lifestyle needs of Spanish secondary school students with initiatives ... -
Efectos de la nutrición en el síndrome premenstrual y el trastorno disfórico premenstrual. Revisión sistemática según las directrices PRISMA 2020
(2023-05-30)Título. Efectos de la nutrición en el síndrome premenstrual y el trastorno disfórico premenstrual. Revisión sistemática según las directrices PRISMA 2020. Objetivo. Se pretende comprobar la efectividad ... -
Factors Associated with Dietary Restriction and Emotional and Uncontrolled Eating in Adults from Spanish-Speaking Countries during the COVID-19 Confinement: Results of the CoV-Eat Projec
(2022)The first COVID-19 confinement has led to changes in the population’s behaviour. However, little has been analysed about the changes in eating behaviour beyond the decrease in adherence to healthy ... -
Impacto de una intervención educativa nutricional para pacientes en hemodiálisis medido mediante la escala Malnutrición Inflamación y la bioimpedancia eléctrica
(2022)Introducción: Los pacientes en hemodiálisis pueden presentar alteraciones en su composición corporal, para ello las unidades de nefrología cuentan con herramientas, como son la bioimpedancia y la ... -
Importancia de la nutrición en la composición de la microbiota intestinal y en la función del sistema inmunitario en la primera infancia: Una revisión sistematizada
(2022-05)Objetivo: El objetivo principal de este estudio es conocer si la alteración de la microbiota intestinal en la primera infancia es un factor de riesgo para el desarrollo de problemas de salud relacionados ... -
La intervenció nutricional i cronobiològica en l'Atenció Primària per a l'abordatge grupal multidisciplinar de la fibromiàlgia i fatiga crònica: projecte SINCRONITZA +
(2023-01-30)La fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica es consideren síndromes de sensibilització central, que cursen amb dolor crònic, fatiga i insomni, afectant seriosament la qualitat de vida de les ... -
L’ATP: un pòdcast de nutrició, esport i salut
(2024-05)Al 2022, la meitat dels pòdcasts produïts a Espanya van ser sobre temes de no ficció1 . Aquest Treball de Final de Grau, té per objectiu eixamplar aquesta dada i contribuir a la creació d’un pòdcast ... -
Nutrició Humana i Dietètica: guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere
(2021)Hi ha diferències significatives entre els rols socials establits entre dones i homes que condueixen a un desequilibri en les expectatives de salut basades en la relació entre alimentació i nutrició. La ... -
NutriCSS : construint un món més sa
(2018)Durant les últimes dècades l’alimentació en els països desenvolupats ha patit un empitjorament progressiu que ha propiciat l’aparició i prevalença de certes malalties cardiovasculars i metabòliques com ... -
La Nutriteca d'Andorra
(2018)El nostre treball, és un estudi de viabilitat per a una empresa composta per una consultoria dietètica física i on-line, especialitzada en obesitat infantil i una botiga de productes alimentaris ecològics ... -
El paper de l'alimentació i la microbiota intestinal de la dona gestant en la salut de la descendència durant els primers anys de vida.
(2022-05)La microbiota intestinal té un paper clau en el manteniment de la salut i en l'etologia de múltiples patologies. Al mateix temps l'alimentació afecta directament en la composició de la microbiota. En ... -
Protein Supplementation with Short Peptides Prevents Early Muscle Mass Loss after Roux-en-Y-Gastric Bypass
(2022)Introduction: A significant reduction in fat-free mass (FFM) following bariatric surgery (BS) has been reported, and adequate protein intake is recommended for FFM preservation. Current guidelines of ... -
Racionalización versus racionamiento en la práctica de la nutrición clínica; cuarta lección Jesús Culebras
(2014)La situación económica actual ha dado pie al tema de esta conferencia que se desarrollará en dos grandes apartados: primero, trataremos de ideas generales sobre la racionalización versus el racionamiento ... -
Recomanacions nutricionals amb persones amb trastorns psicòtics: una revisió sistemàtica
(2022-05-20)Els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat en el món en el 2030. Existeix un interès creixent en el potencial de la dieta i els nutrients per millorar la salut mental de la ... -
Risk of Eating Disorders in Patients With Celiac Disease
(2018)Objectives: Several cases of eating disorders (EDs) have been reported in patients with celiac disease (CD), suggesting that ED could be a comorbidity associated with CD. Few epidemiological studies ... -
Womna, suport integral a la dona durant l'etapa fèrtil
(2024)Womna és un projecte que neix de la voluntat de voler ajudar a les dones en edat fèrtil oferint suport i acompanyament integral en un mateix centre Actualment, estan augmentant els problemes relacionats ...