Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.authorGarsot Vera, Enric
dc.date.accessioned2025-08-27T07:06:54Z
dc.date.available2025-08-27T07:06:54Z
dc.date.created2025-05
dc.date.issued2025-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/180389
dc.descriptionCurs 2024-2025ca
dc.description.abstractL’objectiu d’aquest estudi és descriure la ingesta alimentària i avaluar l’adequació energètica i de macronutrients, així com determinar la disponibilitat energètica en adolescents de 12 a 18 anys que practiquen gimnàstica artística masculina d’alt rendiment. Es tracta d’un estudi de prevalença que es realitzarà durant les concentracions de tecnificació organitzades per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, en el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès. Es recolliran mesures antropomètriques, de composició corporal, dades sobre la despesa energètica de l’exercici estimat mitjançant els MET i hores d’entrenament diàries de 40 participants, i es recollirà les dades d'un registre auto informat de la ingesta alimentària durant set dies. Amb aquestes dades es calcularà l’adequació energètica, de macronutrients i la disponibilitat energètica. Els resultats obtinguts permetran identificar la prevalença d’una baixa disponibilitat energètica i una ingesta inadequada de macronutrients. Aquest estudi proporcionarà informació rellevant per a professionals de la salut esportiva per valorar i millorar la ingesta alimentaria, amb l’objectiu d’optimitzar el rendiment d’aquests esportistes i reduir el risc de lesions o afectacions associades a una ingesta alimentaria inadequada.ca
dc.description.abstractThe aim of this study is to describe dietary intake and assess the adequacy of energy and macronutrient intake, as well as to determine energy availability in high-performance male artistic gymnasts aged between 12 to 18 years old. This is a prevalence study that will be conducted during training camps organized by the “Real Federacion Española de Gimnasia” at the “Centre d’Alt Rendiment” in Sant Cugat del Vallès. Anthropometric and body composition measurements will be collected, along with data on exercise energy expenditure estimated using METs and daily training hours for 40 participants. Additionally, a seven-day self-reported food intake record will be collected. Based on these data, energy adequacy, macronutrient intake, and energy availability will be calculated. The results will help identify the prevalence of low energy availability and inadequate macronutrient intake. This study will provide relevant information for sports health professionals to assess and improve dietary intake, with the aim 3 of optimizing athletic performance and reducing the risk of injuries or health issues associated with inadequate dietary intake.ca
dc.format.extent44 p.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunyaca
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subject.otherGimnàstica artísticaca
dc.subject.otherAdolescentsca
dc.subject.otherAlimentsca
dc.titleAdequació de la ingesta d’energia i macronutrients i disponibilitat energètica en adolescents que practiquen gimnàstica artística masculina d’alt rendiment: estudi de prevalençaca
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca
dc.description.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersionca
dc.embargo.termscapca
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Ficheros en el ítem

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Compartir en TwitterCompartir en LinkedinCompartir en FacebookCompartir en TelegramCompartir en WhatsappImprimir