L’avaluació compartida en els ambients d’educació infantil: la importància de la presa de consciència en l’alumnat
Autor/a
Otros/as autores/as
Fecha de publicación
2019Resumen
En aquest article es presenta un estudi de cas en el que s’introdueix l’avaluació compartida durant les sessions d’ambients d’aprenentatge, en l’etapa d’educació infantil. En ell s’apunta la necessitat de fer conscient l’alumnat de les seves accions i aprenentatges perquè aquesta avaluació sigui possible, alhora que la mateixa conscienciació portarà a l’alumnat a nivells de competència més elevats.
Les dades de la recerca s’han recollit durant 10 sessions, utilitzant el registre de les converses amb els alumnes, grups de discussió amb els mestres implicats en els ambients d’aprenentatge i un diari de camp. De l’anàlisi qualitatiu d’aquestes dades n’apareixen els següents temes de reflexió: com la introducció de l’instrument ha canviat el discurs dels mestres, com d’important és en activitats d’aprenentatge autònom que l’alumne sigui conscient del que se li demana, com el diàleg que genera l’avaluació compartida ajuda a que l’alumnat sigui conscient del que el docent proposa com a objectiu, com les preguntes aconsegueixen guiar en la cerca de consciència d’aprenentatge.
Tipo de documento
Trabajo fin de máster
Lengua
Catalán
Palabras clave
Professors -- Avaluació
Educació infantil
Páginas
20 p.
Nota
Curs 2018-2019
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
Derechos
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/es/