Show simple item record

dc.contributorUniversitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.authorManera i Bassols, Maria
dc.date.accessioned2023-01-11T17:50:24Z
dc.date.available2023-01-11T17:50:24Z
dc.date.created2022-06-07
dc.date.issued2022-06-07
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10854/7158
dc.descriptionCurs 2021-2022es
dc.description.abstractL’alimentació saludable en la primera infància és clau en l’assoliment d’hàbits promotors de salut. Amb l’objectiu d’oferir consell alimentari a professionals i població general, l’Agència de Salut Pública de Catalunya publica periòdicament guies alimentàries. La guia “Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys)” , del 2016, requereix una actualització. Objectiu/s Conèixer l’opinió dels diferents agents implicats en la primera infància sobre l’esmentada guia per tal de valorar la necessitat d’actualitzar-la, identificar les temàtiques de més interès i conèixer els seus punts forts i dèbils. Metodologia Investigació qualitativa: 2 grups de discussió amb 6 participants/grup (pediatre/a, infermera pediatria, mestra escola bressol, representant àmbit acadèmic, mare, educadora espais familiars) i la formulació de 6 preguntes (90 min). Anàlisi temàtic de les dades. Resultats i discussió La informació obtinguda s’ha classificat en 4 eixos temàtics, temes i subtemes i s’ha comparat amb publicacions d’interès: - Opinió genèrica: elements valorats positivament (eina de referència) i negativament (es coneix poc). - Continguts: elements a actualitzar, incloure, ampliar, eliminar (alletament, proteïna vegetal, higiene i seguretat alimentària, alimentació complementària, menús i altres àpats). - Estil de redacció, format i tipus de materials per a la difusió, estructura i distribució. - Aliments específics i quantitats (integrals, edulcorants, aliments per dormir, forçar a menjar). Conclusions L’estudi ha permès conèixer l’opinió dels diferents agents, que han identificat les fortaleses i les debilitats. La guia és una eina molt útil i molt ben valorada. Hi ha mancances importants en la difusió, tant entre professionals com famílies. Alguns elements requereixen ampliació (proteïna vegetal, autonomia en l’alimentació, alimentació a les escoles bressol, propostes d’àpats...), altres s’han d’actualitzar (bibliografia, seguretat alimentària en els biberons, menús...) i també s’han de matisar algunes formes d’expressió (alletament i diversitat). La guia és una eina per a professionals, i el tríptic és per a famílies.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.format.extent95 p.es
dc.language.isocates
dc.rightsAquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commonses
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.caes
dc.subject.otherInfants -- Alimentacióes
dc.subject.otherEscolars -- Alimentacióes
dc.subject.otherHàbits alimentarises
dc.titleAvaluació de les necessitats d'actualització d'una guia poblacional sobre alimentació en la primera infànciaes
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Except where otherwise noted, this item's license is described as https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca
Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint