Màquina de calibratge automàtica per a una tripa alimentària
Author
Other authors
Publication date
2022-06Abstract
Aquest treball pretén explicar com és un procés manual de calibratge d’una tripa fins a transformar-lo en un mecanisme automàtic. El procés productiu de processat i preparació de tripes requereix un sèrie d’etapes, que actualment se segueixen realitzant de manera totalment artesanal. Aquest sector industrial encara està poc automatitzat i, és per això que fan servir eines d’un ús molt manual que requereixen una càrrega elevada de mà d’obra per portar a terme la totalitat del procés productiu de calibratge d’una tripa.
Per tant, el projecte que es presenta en aquest TFG se centra en una de les etapes finals del procés d’elaboració: el calibratge de les tripes. Aquesta és una etapa lenta que encara es realitza de forma manual arreu del món. En aquesta etapa es classifiquen les tripes prèviament preparades segons el seu calibratge o diàmetre.
Cal dir que fer un calibratge de tripa és fer la selecció dels diferents diàmetres d’un intestí prim d’un animal. En aquest procés es determina a quin tipus d’embotit anirà destinat cada intestí. Per poder-ho dur a terme s’ha realitzat una recerca prèvia per explorar els recursos que s’utilitzen en l’àmbit de l’automatització industrial. Dit això, aquest projecte pretén desenvolupar un sistema de detecció i classificació del diàmetre de tripa en temps real, tot basant-se en un procés automatitzat.
Per acabar, esmentar que en aquest treball s’ha buscat la fórmula per l’automatització del procés de calibratge, mitjançant un mecanisme per estirar la tripa en la seva totalitat, cercar uns sensors per a la detecció del diàmetre i trobar una solució per al sistema de classificació final. El resultat final de l’estudi ha estat la construcció d’un prototip, perquè en el futur esdevingui funcional, amb l’objectiu d’extreure’n un rendiment i que pugui esdevenir una màquina tècnica de qualitat i de gran referència i ressò dins del mercat industrial.
In this work it is explained the manual process of an intestine calibration and its transformation into an automatic mechanism.
The intestine’s productive process of procedure and preparation requires some stages, that nowadays are practically made by hand. This industrial sector, in which manual tools are used, is still not very automatized. This process requires a major workforce to accomplish the whole productive process.
This project focuses in one of the final stages of the process: the calibration of the intestines. In this phase intestines are classified, being previously processed according to its caliber or diameter. This laborious stage is still made by hand worldwide.
The calibration of the gut means sorting the diameters of the small intestine of the animal. In this process it is selected which type of intestine will be used for every cold meat.
A previous research has been done to explore the resources used in the field of industrial automatization. This work aims to develop a detection and classification system for the intestine’s diameter in real time, based on artificial intelligence techniques.
To do so, a formula has been searched to automatize the process, with a mechanism to stretch the intestine, sensors that detect its diameter, and a classification system.
What is more, a prototype has also been built so that it can be functional in the future. It is aimed that it will enter the market as a high-quality technical machine.
Document Type
Project / Final year job or degree
Language
Catalan
Keywords
Automatització
Aliments -- Indústria i comerç
Pages
228 p.
Note
Curs 2021-2022
This item appears in the following Collection(s)
Rights
Tots els drets reservats