dc.contributor | Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya | |
dc.contributor | Hospital Germans Trias i Pujol | |
dc.contributor | Generalitat de Catalunya. Departament de Salut | ca |
dc.contributor.author | Bibi, Saba Mohamed | |
dc.contributor.author | Vaqué Crusellas, Cristina | |
dc.contributor.author | Alonso Pedrol, Núria | |
dc.contributor.author | Cachero Triadú, Montserrat | |
dc.date.accessioned | 2023-05-23T18:39:14Z | |
dc.date.available | 2023-05-23T18:39:14Z | |
dc.date.created | 2023 | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.isbn | 978-84-124050-8-8 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10854/7475 | |
dc.description.abstract | En una alimentació saludable s'ha d'assegurar:
La varietat: presència de tots els aliments.
L’equilibri: presència dels diferents nutrients segons les proporcions
recomanades:
50-55% de l’energia diària en forma d’hidrats de carboni
30-35% en forma de lípids o greixos
15-20% en forma de proteïnes
La suficiència: aportació d’energia i nutrients segons l’edat, el sexe,
l’activitat física i la situació fisiològica.
L’adaptació: a les condicions geogràfiques, culturals, religioses...
La seguretat: absència de tòxics i contaminants perillosos per a la salut.
La sostenibilitat: respecte pel medi ambient. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.format.extent | 71 p. | es |
dc.language.iso | cat | es |
dc.rights | Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons | es |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca | es |
dc.subject.other | Alimentació saludable | es |
dc.subject.other | Pakistanesos | es |
dc.title | Guia d'alimentació cardiosaludable per a la població pakistanesa | es |
dc.type | info:eu-repo/semantics/book | es |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es |
dc.type.version | info:eu-repo/publishedVersion | es |