The Use of Drama in the EFL Classroom: A tool to foster oral communication skills and raise motivation in teenage learners
Altres autors/es
Data de publicació
2024-05-28Resum
This paper aims at investigating how using drama in the EFL (English as a Foreign Language) classroom could help develop better oral communication skills as well as raise motivation in teenage learners. Even though there is much more focus on speaking skills nowadays than in the past, many students still seem unprepared to communicate confidently in English. The lack of motivation is another issue that tends to show especially in teenagers and is a major factor which slows down or even blocks the learning process. With the aim of investigating these two aspects, a learning scenario was designed and implemented in English class with four groups of third-year students in a secondary school in Osona. The research was conducted using three tools: a quantitative questionnaire, a qualitative one, and interviews with three English teachers at the school. The results will show that oral communication skills and motivation can indeed be improved with the use of drama in the EFL classroom.
Key words: drama, EFL teaching and learning, oral communication skills, motivation, teenage learners.
L’objectiu d’aquest treball és recercar com l’ús del teatre en l’ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera pot ajudar els alumnes adolescents a millorar les seves competències orals i sentir-se més motivats. Tot i que avui en dia es dona molt més espai i importància a les habilitats orals que en el passat, molts alumnes encara no semblen ben preparats per comunicar-se oralment en anglès amb facilitat. La falta de motivació és un altre obstacle, especialment en els adolescents, i és un factor que pot frenar o fins i tot bloquejar l’aprenentatge. Per investigar aquests dos aspectes, es va crear una situació d’aprenentatge que es va desenvolupar en classe d’anglès amb quatre grups de tercer de la ESO en un institut de la comarca d’Osona. La recerca es va fer amb tres eines: un qüestionari quantitatiu, un qüestionari qualitatiu, i tres entrevistes amb professores d’anglès de l’institut. Els resultats mostraran que les competències orals tot com la motivació poden ser millorades gràcies a l’ús del teatre a classe d’anglès.
Paraules clau: teatre, didàctica de l’anglès com a llengua estrangera, competències comunicatives orals, motivació, adolescents.
Tipus de document
Treball fi de màster
Versió del document
Supervisor: Mireia Canals Botines
Llengua
Anglès
Paraules clau
Teatre en l'ensenyament
Llengua segona -- Adquisició
Anglès -- Educació secundària
Anglès -- Pronunciació -- Ensenyament
Motivació en l'educació -- Ensenyament secundari
Pàgines
73 p.
Nota
Curs 2023-2024
6è Premi Sebastià Álvarez i Arenas d'Educació al Millor Treball de Fi de Màster. Guanyadora.
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
Drets
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca